Стан і проблеми розвитку україномовної локалізації комп’ютерних програм - Булаховський, К. (Українська мова, 2010)
У роботі розглянуто стан і проблеми розвитку українізації комп’ютерних програм на тлі формування в Україні інформаційного суспільства. У статті увагу акцентовано на трьох проблемних питаннях: творення україномовної ІТ-термінології, створення якісної локалізації українською мовою, українізація операційних систем. In this work the state and problems of development of Ukrainization of the computer programs are investigated against the background forming of information society in Ukraine. In the article attention is accented on three basic problem questions: creation of Ukrainian-language IT-terminology, creation of high-quality localization in Ukrainian, Ukrainization of the operating systems.