Міцелярні наноконтейнери на основі блок-кополімерів з хімічно комплементарними компонентами для токсичних нерозчинних у воді лікарських субстанцій - Желтоножська, Т.Б.; Недашківська, В.В.; Федорчук, С.В.; Парцевська, С.В.; Пермякова, Н.М.; Костенко, Л.С. (Доповіді НАН України, 2011)
Встановлено два типи міцелярних структур, що утворюють асиметричні триблок-кополімери ПAA-b-ПEO-b-ПAA на основі хімічно комплементарних поліакриламіду та поліетиленоксиду у водних і водно-етанольних розчинах. Показано можливість їх використання для ефективної інкапсуляції модельної токсичної і нерозчинної у воді лікарської речовини — преднізолону. The formation of two types of micellar structures in aqueous and aqueous/ethanol solutions of the asymmetric PAAm-b-PEO-b-PAAm triblock copolymers, based on the chemically complementary polyacrylamide and poly(ethylene oxide), is established. A possibility to use them for the effective encapsulation of the model toxic water-insoluble drug prednisolon is shown.