Про оптимальне керування інтенсивністю обслуговування в системах з повторними викликами - Лебєдєв, Є.О.; Пономарьов, В.Д. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглядається марківська модель системи з повторними викликами, в якій інтенсивність обслуговування залежить від довжини черги. Метод дослідження спирається на апроксимацію вихідної системи системою з урізаним простором станів. Як застосування розглянуто задачу пошуку оптимального керування інтенсивністю обслуговування в класі порогових стратегій. The paper deals with the Markov model of a retrial queueing system in which the service rate depends on the queue length. The method is based on the approximation of the input system by a system with finite state space. The problem of finding the optimal control policy in the class of threshold policies is discussed as an example of practical applications.