Реакційноздатні похідні ріпакової олії для полімерних компаундів - Віленський, В.О.; Керча, Ю.Ю.; Дмитрієва, Т.В.; Гончаренко, Л.А.; Бортницький, В.І.; Глієва, Г.Є. (Доповіді НАН України, 2011)
Продукти хімічної модифікації ріпакової олії (РО) досліджено FTIR спектроскопічним, мас-спектрометричним, теплофізичним, термогравіметричним методами. Встановлено, що нарощування молекулярної маси РО зменшує її здатність до кристалізації та полегшує термодеструкцію. Поява в ланцюзі РО епоксициклів або гідроксильних груп змінює характеристики термічної стійкості продуктів. Products of a chemical modification of rapeseed oils have been studied by FTIR-spectroscopy, mass-spectrometry, and thermophysical methods. It is established that the heat polymerization of rapeseed oil decreases its crystallization ability and facilitates thermodestruction processes. The appearance of epoxy cycles or hydroxyl groups in molecular chains changes the thermoresistivity of products.