Изменчивость биомассы дождевых червей (Lumbricidae) как отклик биоты на различные экологические условия в модельных экспериментах - Кульбачко, Ю.Л.; Пахомов, А.Е.; Дидур, О.А. (Доповіді НАН України, 2011)
В експерименті вивчено вплив різних варіантів субстратів, які використовують у лісовій рекультивації, підстилок із листя деревних порід та зволоження на представників грунтових сапрофагів (Lumbricidae). Встановлено достовірний вплив субстратів, підстилок та зволоження на збільшення біомаси дощових черв'яків. Influence of various soil blends used in forest rehabilitation, leaf litters of trees, and humidity levels on soil saprophages (Lumbricidae) is experimentally studied. Significant influence of substrates, litters, and humidity levels on the increase of earthworms' biomass has been determined.