Видеориторика в современном коммуникативном пространстве - Белова, А.Д. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
В статье на примере современных электронных текстов и анимационных фильмов разных жанров рассматриваются принципы видеориторики, роль ментально-когнитивных образований (ценностей, стереотипов), визуальной информации в создании прагматического и аргументативного эффекта. На прикладі сучасних електронних текстів різних жанрів, анімаційних фільмів, розглянуто принципи відеориторики, роль ментально-когнітивних утворень, а саме стереотипів і цінностей, роль візуальної інформації в створенні прагматичного та аргументативного ефекту. The article deals with the analysis of Visual Rhetoric principles in modern hypertexts and animation movies of different genres. The role of cognitive structures such as stereotypes and values is tackled, as well as the role of visual and interactive means. They are viewed as contributory factors of pragmatic effect and argumentation.