Фразові дієслова в англійській мові як засіб вираження аспектуального значення завершеності в Британському національному корпусі (BNC) - Ванівська, О.І. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
У статті розглянуто різновиди постпозитивних приставок і фразових дієслів, що виражають аспектуальне значення завершеності. Переглянуто варіативність цих фразових дієслів у різних жанрах писемного і усного мовлення. Також до аналізу включено перегляд частотності їх використання серед різної вікової аудиторії (дітей, підлітків, дорослих). Проведено спостереження щодо змін, які відбуваються при ускладненні часових форм та їх використанні. В статье рассмотрены разновидности постпозитивных приставок и фразовых глаголов, которые выражают аспектуальное значение завершенности процесса. Рассмотрена вариативность этих фразовых глаголов в разных жанрах устной и письменной речи. Анализ также включает частотность их использования разной возрастной аудиторией (дети, подростки, взрослые). Проведено исследование изменений структуры предложения, которые происходят при усложнении временных форм и их использовании. The article deals with the varieties of postpositives and phrasal verbs that express the definitive aspectual meaning. The variation of the phrasal verbs in different genres of written and transcribed speech is analysed. Also the frequency of the usage of these phrasal verbs by different categories of speakers (children, teenagers, adults) is analyzed. The changes in the usage of complex tense forms are discovered.