Лексичні одиниці в сучасній англійській мові як відображення інновацій у сфері екстер’єру автомобіля - Васильєва, О.О. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
У статті розглядаються особливості номінативно-дериваційних процесів утворення сучасних автомобільних термінів. Також розглянуті основні екстралінгвістичні фактори, когнітивні механізми та продуктивні шляхи утворення термінів сфери автомобільного екстер’єру. Описані інноваційні технології зовнішнього вигляду автомобіля. В статье рассматриваются особенности номинативно-деривационных процессов образования современных автомобильных терминов. Также рассмотрены основные экстралингвистические факторы, когнитивные механизмы и продуктивные способы образования терминов сферы автомобильного экстерьера. Описаны инновационные технологии внешнего вида автомобиля. The article represents the peculiarities of nominative derivational process participating in creation of modern automobiles terms. Also extralinguistic factors, cognitive mechanisms and productive ways of automobile term-formation are viewed in the sphere of car exterior. Car exterior innovations and technology are described.