Інтернет-скрипт як новітній різновид спортивного репортажу - Гаврилюк, О.О. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
Стаття присвячена жанровим ознакам Інтернет-скриптів. Розкривається проблема термінологічної ідентифікації текстів електронного спортивного репортажу, з’ясовується співвідношення Інтернет-скрипта з жанровими ознаками традиційного радіо- і телерепортажу, вивчаються можливості використання в Інтернет-скриптах аудіо- та відеоряду, паравербальних засобів, а також аналізується проблема позиції коментатора у репортажі. Статья посвещена жанровым признакам Интернет-скриптов. Раскрываются проблемы терминологической идентификации текстов электронного спортивного репортажа, рассматривается соотношение Интернет-скрипта с жанровыми признаками традиционного радио- и телерепортажа, изучаются возможности использования в Интернет-скриптах аудио- и видеоряда, паравербальных средств, а также анализируется проблема позиции коментатора в репортаже. The article deals with the genre features of Internet-scripts. The focus is on the problems of the terminological identification of the texts of electronic sport reports, the correlation of Internetscripts with genre features of traditional radio- and TV-reports, the usage of nonverbal means and the means of audio and video signals in Internet-scripts. The position of a commentator in sport report is regarded.