Особливості використання сугестивних та маніпулятивних технологій у сучасному англомовному політичному дискурсі - Ільницька, Л.Л. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
Політичний дискурс визнано складним симбіозом вербальних та невербальних засобів, які при взаємодії здійснюють вплив на підсвідомість адресата, а їх використання вимагає від політика високого рівня комунікативної компетентності. У статті пропонується комплексний аналіз лексичних, риторичних та стилістичних прийомів, за допомогою яких здійснюється маніпулятивний та сугестивний мовленнєвий вплив на адресата сучасного американського політичного дискурсу. Политический дискурс является симбиозом вербальных и невербальных средств, которые при взаимодействии влияют на подсознание адресата, а их использование требует от политика высокого уровня коммуникативной компетенции. В статье предлагается всесторонний анализ лексических, риторических и стилистических средств, которые обеспечивают манипулятивное и суггестивное речевое воздействие на адресата современного американского политического дискурса. Political discourse is a symbiosis of verbal and nonverbal means which while interacting influence the addressee’s subconscious and their usage demands from the politician an advanced level of communicative competence. The article presents the comprehensive analysis of lexical, rhetoric and stylistic means which promote the manipulative and suggestive speech impact on the addressee of the modern American political discourse.