Національний характер мовної особистості в контексті міжкультурної комунікації - Солощук, Л.В.; Котов, М.В (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2010)
У статті розглядається проблема національного характеру мовної особистості в контексті міжкультурної комунікації. Окрема увага приділяється феномену національного характеру та проблемам, що пов’язані із його визначенням та дослідженням, а також ступеню впливу на комунікативні процеси у міжкультурному діалозі. В статье рассматривается проблема национального характера языковой личности в контексте межкультурной коммуникации. Особое внимание уделяется феномену национального характера и проблемам, которые связаны с его определением и исследованием, а также степенью влияния на коммуникативные процессы в межкультурном диалоге. The article deals with the problem of national character inherent in a language identity within the framework of cross-cultural communication. Special attention is paid to the phenomenon of the national character and the problems connected with its determination and investigation as well as to the extent of influence on communicative processes within the framework of crosscultural dialogue.