Прийоми переконання у популярному психологічному дискурсі - Багрій, О.I. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті здійснюється лінгвістичний аналіз логічних, психологічних та риторичних прийомів переконання у популярному психологічному дискурсі; висвітлюються аргументативно-сугестивні властивості текстів жанру популярної психології; вивчаються види прагматичних намірів адресанта жанру. В статье осуществлен лингвистический анализ логических, психологических и риторических приемов убеждения в популярном психологическом дискурсе, освещены аргументативно-суггестивные свойства текстов жанра популярной психологии, изучены виды прагматических намерений адресанта. The article discusses logical, psychological and rhetoric features of popular psychology discourse, analyses argumentative and suggestive features of popular psychology texts, studies the pragmatic background of addresser’s intentions.