Англійські лексичні одиниці, що пов’язані з розвитком техніки та технологій у містах - Гулей, Т.В. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті розглядається виникнення та функціонування в англійській мові номінативних одиниць на позначення міських реалій, які утворилися в результаті урбанізаційних процесів, а саме в ході поширення новітніх технологій у містах. Також представлені принципи творення та фактори актуалізації досліджуваних структурно-складних лексем в англійській мові. В статье рассматривается возникновение и функционирование в английском языке номинативных единиц, которые называющих городские реалии и созданных в результате урбанизационных процессов, а именно вследствие распространения новейших технологий в городах. Также представлены принципы словообразования и факторы актуализации исследуемых структурно-сложных лексем в английском языке. The article deals with the problem urban names in English which emerged as a result of urbanization and technological breakthrough in cities. The attention is also focused on the principles of nomination, compound structure in English.