Маніпуляції у англомовних ЗМІ при висвітленні подій на Близькому Сході та у Північній Африці (на прикладі подій у Лівії та Ємені) - Нестеренко, О.Є. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті розглядається застосування різноманітних маніпулятивних стратегій та тактик при зображенні у англомовних ЗМІ революцій на Близькому Сході та у північній Африці, відмінності у їх застосуванні залежно від рівня зацікавленості авторів повідомлень у країнах, про які іде мова. В статье рассматривается применение различных манипулятивних стратегий и тактик при изображении в англоязычных СМИ революций на Ближнем Востоке и в северной Африке, особенности их применения в зависимости от уровня заинтересованности авторов сообщений в странах, о которых идет речь. The article deals with using a number of manipulative strategies and tactics when the revolutions in the Middle East and Northern Africa are described in British and American mass media. The certain differences in using the above-mentioned strategies and tactics which depend on the what authors’ interest in this or that country are described.