Композиційно-комунікативний інваріант політичної онлайн-статті (на матеріалі статей журналу Spiegel-Online) - Овчаренко, О.М. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
У статті розглянуто композиційну та комунікативну структуру німецької політичної онлайн-статті на прикладі інформаційно-політичного журналу „Der Spiegel”. Увагу зосереджено на стилістичних засобах та прагматичному спрямуванні політичної статті, особливості її існування у віртуальному просторі. В статье рассмотрены композиционная и коммуникативная структура немецкой политической онлайн-статьи на примере информационно-политического журнала „Der Spiegel”. Внимание акцентировано на стилистических приёмах и прагматической направленности политической статьи, её особенностях у виртуальном пространстве. The article deals with communicative and composition structure of German political online-article by example of informational political magazine „Der Spiegel”. The attention is focused on stylistic methods and pragmatic orientation of the political article, its peculiarities in virtual space.