Мовне різноманіття і цінність мови у вузькоспеціалізованому міжкультурному спілкуванні - Снєгірьова, О. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2011)
Стаття містить деякі міркування про мовну різноманітність сьогодні і в майбутньому. Деякі аспекти медичного і судового усний перекладу обговорюються як найскладніші види усного перекладу. Статья содержит некоторые размышления о языковом разнообразии сегодня и его перспективах в будущем. Обсуждаются некоторые вопросы медицинского и судебного устного перевода как двух самых сложных видов перевода. The article contains some contemplative ideas on linguistic multiculturalism of today, and its prospects for the future. Medical and court interpretation are discussed in brief as the most challenging interpretation areas.