До питань етнічної ідентифікації та сучасних етнічних процесів українців Пряшівщини - Сополига, М. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті порушено проблеми, пов’язані з етнічним розвитком та ідентифікацією національної меншини русинів-українців, які внаслідок складних історичних процесів проживають у Східній Словаччині. В статье подняты проблемы, связанные с этническим развитием и идентификацией национального меньшинства русинов-украинцев, которые вследствие сложных исторических процессов проживают в Восточной Словакии. In the article considered are the issues connected with the ethnical development and identification of the Ukrainian national minority (Rusyns-Ukrainians) which owing to complicated historical processes has settled down and live in Eastern Slovakia.