Традиційні звичаї як система спадкоємної культурної трансмісії (засади та досвід вивчення) - Гаврилюк, Н. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті на основі текстів наративів, записаних 2009 року на Сході України, досліджуються вияви процесу спадкоємності традицій – міжпоколінної передачі інформації у сфері звичаїв, обрядів та пов’язаних з ними міфологічних вірувань. В статье на основе текстов нарративов, записанных в 2009 году на Востоке Украины, исследуются проявления процесса преемственности традиций – межпоколенной передачи информации в сфере обычаев, обрядов и связанных с ними мифологических верований. The features of the traditional heredity processes are explored on the basis of the narrative texts written in Eastern Ukraine in 2009. These are “inter-generation” informational transfer in the customary, ritual and mythological spheres.