Гостина в українців у контексті комунікації - Артюх, Л. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті розглянуто гостину як один з елементів побуту, який уособлює і матеріальні, і духовні компоненти культури. У сучасному й традиційному інформаційному полі вона посідає важливе місце як засіб комунікації. Розглянуто явища системи спілкування – престижність, обмін дарунками, особливості співіснування традиції і моди. В статье рассматривается гостевание как один из элементов быта, который олицетворяет собой и материальные, и духовные компоненты культуры. В современном и традиционном информационном поле оно занимает важное место как средство коммуникации. Рассматриваются явления системы общения – престиж, обмен дарами, особенности сосуществования традиции и моды. A meal is regarded in the article as an element of way of life which realizes material and spiritual components of culture. It is of importance in the modern and traditional informational field as a means of communication. The author researches the prestige, the change of gifts, coexistence of tradition and style as the events of the intercourse system.