Етнонаціональна своєрідність українців-русинів Буковини: історія, сучасні аспекти проблеми - Кожолянко, Г. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті досліджуються етнополітичні процеси в Україні. Розглядаються громадянські, політичні та науково-теоретичні аспекти русинства Буковини кінця ХІХ – початку ХХІ ст. В статье исследуются этнополитические процессы в Украине. Рассматриваются общественные, политические и научно-теоретические аспекты русинства Буковины конца ХІХ – начала ХХІ в. The article researches the ethno-political processes in Ukraine. Explored are the social, political and scientific aspects of the Rusynstvo in Bukovyna at the end of the 19th - till the 21st century.