Українська етнічність поза межами України - Євтух, В.; Ковальчук, О.; Попок, А.; Трощинський, В. (Народна творчість та етнографія, 2010)
Продовжуючи дослідження світового українського етнічного простору, автори концентрують увагу читача на тих реаліях українського еміграційного життя, які характеризують активні процеси в напрямі розбудови та утвердження української етнічності у світі. Продолжая исследование мирового украинского этнического пространства, авторы концентрируют внимание читателя на реалиях украинской эмиграционной жизни, характеризующих активные процессы в направлении развития и утверждения украинской этничности в мире. Continuing the research of a world-wide Ukrainian ethnical space, the authors concentrate a reader’s attention on those realities of Ukrainian emigratory life which characterize the active processes in direction of creation and strenghthening of the Ukrainian ethnicity in the world.