Українці Башкортостану: основні тенденції етнокультурного розвитку (кінець ХІХ – початок ХХІ століття) - Бабенко, В.; Бабенко, С. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті висвітлено основні аспекти життя українців Башкортостану: мова, релігія, господарські заняття, домашні промисли, поселення, їжа, сім’я, весілля, похоронний обряд, календарні свята й обряди, тенденції етнокультурного розвитку. В статье освещены основные аспекты жизни украинцев Башкортостана: язык, религия, ведение хозяйства, домашние промыслы, еда, семья, свадьба, похоронный обряд, календарные праздники и обряды, тенденции этнокультурного развития. There is an elucidation of the main aspects of the Ukrainians’ life in Bashkortostan: language, religion, economic employments, home crafts, settlements, foods, family, wedding, funeral ceremonies, calendar holidays and rites, and ethnocultural development trends.