Структурно-організуюча символічна функція заліза в космогонічних міфах - Тупчієнко, М. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті на основі вивчення міфологічних, фольклорних та лінгвістичних матеріалів розглянуто питання структурно-організуючої функції заліза в космогонічних міфах. В статье на основе изучения мифологических, фольклорных и лингвистических материалов рассматривается вопрос структурно-организующей функции железа в космогонических мифах. Based on the study of the mythological, folklorical and linguistical sources, there is a consideration of iron’s stucture-organizing function in the myths of cosmogony.