Народні метеорологічні знання українців в електронних та друкованих засобах масової інформації (аналіз джерельної бази) - Васянович, О. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті здійснено аналіз рівня презентації народних метеорологічних знань, поширених в обласних газетах, інтернет-ресурсах, на радіо та телебаченні. Найчастіше трапляються коротко- й довгострокові прогнози та метеорологічні поради рибалкам, садівникам та ін. В статье проанализирован уровень презентации народных метеорологических знаний, распространённых в областных газетах, интернет-ресурсах, на радио и телевидении. Чаще всего встречаются кратко- и долгосрочные прогнозы, а также метеорологические советы рыбакам, садовникам и т. д. The author performs an analysis of the level of presentation of folk meteorological knowledge disseminated in the regional newspapers, online resources, radio and television. One could most often take notice of the short- and long-term weather forecasts, meteorological advices to fishermen, gardeners, etc.