Музична типологія зимових обрядових наспівів переселенців з лівого берега Кременчуцького водосховища - Вовк, О. (Народна творчість та етнографія, 2010)
Статтю присвячено питанням збереженості та дослідження обрядової пісенної традиції сіл Лівобережної Черкащини, затоплених Кременчуцьким водосховищем. Розвідка містить етнографічну інформацію та огляд музичної типології пісень зимового обрядового циклу. Статья посвящена проблеме сохранности и исследования обрядной песенной традиции сёл Левобережной Черкасщины, затопленных Кременчугским водохранилищем. Работа содержит этнографическую информацию и обзор музыкальной типологии песен зимнего обрядного цикла. The article is devoted to the problems of safety and research of a ritual song tradition of the L eft-Bank Cherkashchyna villages submerged by the K remenchuk Reservoir. The essay covers the ethnographical information and considers the musical typology of winter ritual songs.