Розвиток ідей учня академіка Л.Д. Ландау професора В.Л. Германа в галузі радіофізики та теоретичної механіки - Костенко, О.О.; Литвинко, А.С. (Нариси з історії природознавства і техніки, 2012)
Одним з учнів академіка Л.Д. Ландау у харківський період його роботи був професор Веніамін Леонтійович Герман (10.05.1914 — 24.10.1964).