Польський період життя і творчості Й.К. Пачоського (1923—1942) - Безлуцька, О.П. (Нариси з історії природознавства і техніки, 2012)
Яскравою постаттю в літопис світової біологічної науки взагалі та в Україні зокрема увійшов Йосиф Кон-радович Пачоський (1864 — 1942), автор низки оригінальних праць із флористики, фітоценології, систематики, ботанічної географії, екології, ентомології, орнітології, мисливства, охо-рони природи, філософії. У кожній