Фактори формування та розвитку духовної культури населення української Слобожанщини - Швидкий, С. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті досліджено історико-етнографічні та соціально-політичні чинники формування духовної культури українців Слобожанщини впродовж XVII–XX ст. В статье исследованы историко-этнографические и социально-политические факторы формирования духовной культуры Слобожанщины в течение XVII–XX веков. The author inquires into a question of the historical and ethnographical, social and political forming factors of spiritual culture of the Slobozhanshchyna’s Ukrainians in the XVIIth – XXth centuries.