Лемківські трудові пісні-діалоги - Бодак, Я. (Народна творчість та етнографія, 2010)
Статтю присвячено дослідженню лемківських трудових пісень – польових та пастуших. У ній уперше опубліковано чотири різновиди пастуших пісень-діалогів і одна копальницька пісня-сценка, які за своїми функціями і стилем належать до унікальних зразків лемківського музичного фольклору. Статья посвящена исследованию лемковских трудовых песен – полевых и пастушеских. В ней впервые публикуются четыре разновидности пастушеских песен-диалогов и одна копальницкая песня-сценка, которые по своим функциям и стилю относятся к уникальным образцам лемковского музыкального фольклора. This article contains a research of L emky’s labour field and shepherd folk songs. Four diverse shepherd songs-dialogues and one kopalnytska song-sketch, which are published here for the first time, belong to a unique standard of L emky’s musical folklore due to their functions and style.