Архітектурне обличчя українського села за сучасних умов - Гудченко, З. (Народна творчість та етнографія, 2010)
За матеріалами етнографічних експедицій здійснено аналіз сучасного стану сільської забудови в різних регіонах України з погляду збереження ознак традиційності та інноваційних проявів. По материалам этнографических экспедиций осуществлëн анализ современного состояния сельской застройки в различных регионах Украины в аспекте сохранения традиционных особенностей, а также инновационных проявлений. According to information received from the ethnographic expeditions there is an analysis of the present state of rural building in the different Ukrainian regions as combination of traditional and innovative traits.