Рецепція міста у творчості Бориса Тенети - Дубініна, В.О. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті аналізується тема міста й проблеми, які виникають у зв’язку з активними процесами урбанізації. Їхнє відображення в прозових та поетичних творах письменника першої половини ХХ століття. Автор показує, яким чином місто впливає на характер і долі людей, як змінює їхній світогляд і
світосприйняття. В статье анализируется тема города и проблемы, которые возникают в связи с активными процессами урбанизации. Их изображение в прозаических и поэтических произведениях писателя первой половины ХХ века. Автор показывает, каким образом город влияет на характер и судьбы людей, как меняет их мировоззрение и мировосприятие. The subject of the city and the problems which arise due to the active processes of urbanization are analyzed in the
article. They are depicted in the prosaic and poetic works of the author in the 1-st half of the XX century.
The author takes a look how the city influences the character and destiny of people, how it changes their world-outlook and world-perception.