Стіна в романі-антиутопії О. Ірванця “Рівне / Ровно (Стіна)” - Галич, А.О. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті розглядається асоціонім Стіна як ключовий символ міського постмодерного
тексту, який віртуально поєднує та роз’єднує топографію українського міста.
Ключові слова: постмодернізм, місто, естетична функція, маскулинний початок. В статье рассматривается асоционим Стена как ключевой символ городского
постмодерного текста, который виртуально объединяет и разъединяет топографию украинского
города.
Ключевые слова: постмодернизм, город, эстетическая функция, маскулинное начало. At the article author pay's attention to the asocionim Wall as the main character of city post
modern text, this virtually separates and disconnects the topography of Ukrainian people.
Keywords: postmodernism, city, aesthetic function, female beginning.