Концепт міста у творчості футуристів (на прикладі творів Ґео Шкурупія) - Данькевич, Ю.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті розглядаються художні методи та прийоми, за допомогою яких Ґео Шкурупій створював образ міста. Якщо у поезіях місто було зображено зі споду, із його маргіналами, то у прозі, особливо у романах, образ, крізь футуристичні авторські порівняння, конкретизується та поетизується. Ключові слова: художні методи, образ міста, маргінали, футуристичні авторські порівняння, поетика. В статье рассматриваются художественные методы и прийомы, с помощью которых Гео Шкурупий создавал образ города. Если в поэзиях город был изображен со дна, с его маргиналами, то в прозе, особенно в романах, образ, через футуристические авторские сравнения, конкретизируется и поэтизируется. Ключевые слова: художественные методы, образ города, маргиналы, футуристические авторские сравнения, поэтика. The arts methods and receptions are described in this article, that Geo Shkurupij creates a new symbol of city with help of city was represented in poetry from point of view of reflection of bottom with marginals, on the one hand. It shall be represented in prose, especially in novels from point of view of other comparison of author with specification. Keywords: methods, receptions, a new symbol, marginals, comparison.