Соціально-філософський та морально-етичний аспект образу міста у романі В. Підмогильного “Місто” - Ізосімова, С.О. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті особлива увага приділяється філософському аспекту образу Міста в однойменному романі В. Підмогильного. Розкриваються художні засоби, при допомозі яких автору вдалося відтворити всю багатошаровість та неоднозначність цього соціального образу в художній літературі. Ключові слова: образ, література, художні засоби. В статье особое внимание уделяется философскому аспекту образа Города в одноименном романе В. Пидмогильного. Раскрываются те средства и приемы художественной литературы, при помощи которых автору удалось отобразить всю сложную систему и неоднозначность этого социального образа в художественной литературе. Ключевые слова: образ, литература, художественные средства. The article focuses on the philosophical aspect of its image in the eponymous novel by V. Pidmogil’niy. Disclosed those tools and techniques of fiction in which the author managed to show the complex system and the ambiguity of the social image in literature. Keywords: image, literature, art funds.