Урбаністичні парадокси у романі “Невеличка драма” В. Підмогильного - Ковалів, Ю.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Автор статті зосереджує увагу на романі В. Підмогильного “Невеличка драма”, зупиняючись, зокрема, на урбаністичних парадоксах твору, який став продовженням маргінальної теми “Міста”, проте більше зосереджений на любовних колізіях. У статті аналізується часопростір роману, інтертекстуальні елементи, досліджується застосування письменником прийому децентрації, онірична парадигма твору. Ключові слова: роман, інтертекстуальність, опозиція. Автор статьи сосредотачивает внимание на романе В. Пидмогыльного “Небольшая драма”, останавливаясь, в частности, на урбанистических парадоксах произведения, ставший продолжением маргинальной темы “Города”, однако больше сосредоточен на любовных коллизиях. В статье анализируется временное пространство романа, интертекстуальные элементы, исследуется применение писателем приема децентрации, онирическая парадигма произведения. Ключевые слова: роман, интертекстуальность, оппозиция. The author focuses on the novel by W. Pidmogilniy “A Bit Of Drama”, referring in particular to the urban paradox works, became a marginal continuation of the theme “Cities”, but more focused on romantic collisions. The article analyzes chasoprostir novel, intertextual elements investigated the use of a writer taking decentration, onirichna paradigm works. Keywords: novel, intertextuality, the opposition.