Дистрибуція ад’єктивних модифікаторів при іменниках – назвах абстрактних понять у структурах з семантикою умови - Руденко, Л.М. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті описано дистрибуцію ад’єктивних модифікаторів при опорних конституентах з
урахуванням їх конкретних мовленнєвих значень; стрижневі компоненти обставинно-
детермінантних структур розглядаються в їх синтагматичному зв’язку з іншими одиницями
мовленнєвого потоку.
Ключові слова: обставинно-детермінантна структура, ад’єктивний модифікатор,
субстантивний модифікатор, ядерна структура. В статье описана дистрибуция адъективных модификаторов при опорных конституентах с
учетом их конкретных речевых значений; стержневые компоненты обстоятельственно-
детерминантных структур рассматриваются в их синтагматической связи с другими единицами
речевого потока.
Ключевые слова: обстоятельственно-детерминантная структура, адъективный
модификатор, субстантивный модификатор, ядерная структура. The article reveals the distribution of the adjective modifiers at basic constituents with
consideration of their specific speech meanings; the principal components of the adverbial-determinant
structures are observed in their syntagmatic relations with other units of speech flow.
Keywords: adverbial-determinant structure, adjective modifier, substantive modifier, nuclear
structure.