“Poemat o mieście Lublinie”/“Поема про місто Люблін”: семіотизація простору/простір семіотизації - Дуркалевич, В.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті проаналізовано функціональну подібність на осі intentio operis – intentio lectoris.
Представлено інтерпретаційні моделі міста-як-тексту на матеріалі твору Ю. Чеховича “Поема про
місто Люблін”.
Ключові слова: місто-як-текст, місто-палімпсест, місто-скрипт. В статье проанализировано функциональное подобие на линии intentio operis – intentio
lectoris. Представлены интерпретационные модели города-как-текстa на материале
произведения Ю. Чеховича “Поэма о городе Люблин”.
Ключевые слова: город-как-текст, город-скрипт, город-палимпсест. In the article functional similarity is analysed on line intentio operis – intentio lectoris. The
interpretation models of city-as-text presented on material “Poem about The City of Lublin” written by
Józef Czechowicz.
Keywords: city-as-text; city-script; city-palimpsest.