Лінгвофілософський аспект вивчення концептів динаміки і статики у художньому творі - Мелентьєва, В.Ю. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Статтю присвячено аналізу наукових досліджень концептів динаміки і статики у
лінгвофілософській науці, досліджена поява і розвиток цих концептів, представлено семантичну
класифікацію дієслівних лексем, що позначають рух.
Ключові слова: концепт, динаміка, статика, дієслова руху. Статья посвящена анализу научных исследований концептов динамики и статики в
лингвофилософской науке, исследовано появление и развитие этих концептов, представлено
семантическую классификацию глагольных лексем, обозначающих движение.
Ключевые слова: концепт, динамика, статика, глаголы движения. Article is devoted the analysis of scientific researches concepts dynamics and a statics in a
linguistic science, occurrence and development of these concepts is investigated, presented semantic
classification of the verbal lexemes designating movement.
Keywords: concept, dynamics, statics, verbs of motion.