Соціокультурний аспект глобалізації у працях папи Івана Павла ІІ - Волинець, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2012)
Досліджуються праці папи Івана Павла ІІ, у яких основна увага зосереджена на проблемах соціального та культурного розвитку народів світового співтовариства; ролі Церкви у подоланні негативних наслідків глобалізації. The works by Joan Paul investigated and their main attention is concentrated on the social and cultural problems of world’s peoples concords development; the role of the Church in overcoming of negative conseguences of globalization.