Українська преса на американському континенті (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Хімяк, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2012)
Розглядається діяльність української преси на Американському континенті як важливої складової частини загальної історії української преси і засобу зв’язку між самими емігрантами та з Україною. Досліджується роль часописів у суспільно-культурному та національно-політичному житті емігрантів. The work considers the importance of Ukrainian press and its influence on American continent as an essential and entire part of Ukrainian press history, which emphasizes a crucial connection (link) among emigrants and the way of communication with Ukraine. It researches the role of periodicals in socio-cultural, national and political emigrants’ life.