Молодіжні громадські організації: різновиди, суспільні функції та проблема активізації їх діяльності - Кулеба, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2012)
Розглянуто один з найважливіших інститутів громадянського суспільства – молодіжні громадські організації. Проаналізовано і синтезовано терміни, що їх використовують українські та зарубіжні дослідники щодо визначення молодіжних громадських організацій. Визначено рівень залученості молодіжних громадських організацій різного рівня до суспільно-політичної діяльності. The article deals with one of the most important institutions of civil society - the youth organization. Analyzed and synthesized the terms that are used in Ukrainian and foreign researchers on the definition of youth organizations. Defined level of involvement of youth organizations at various levels to the social and political activities.