Тоталітарні режими: ідеологічне обґрунтування цілей, форм і методів володарювання - Мілова, М.; Дмитрашко, С. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2012)
Розглянуто теоретичні аспекти взаємовпливу ідеології та конкретно-історичних форм володарювання на прикладі фашизму і націонал-соціалізму. Проаналізована сутність праворадикальної ідеології, причини її виникнення, форми впливу та можливі загрози у контексті демократичного розвитку. The article researches the theoretical aspects of the mutual influence of an ideology and particular-historical forms of reigning on the Fascism's and the National-Socialism's example. The author analyzes the essence of right- radical ideology, the reasons of its appearance, forms of its influence as well as probable threats in the context of democratic development.