Національна безпека України в епоху глобалізації - Пасічний, Р. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2012)
Розглядається сучасний проект Стратегії національної безпеки України “Україна в світі, що змінюється”, розроблений Національним інститутом стратегічних досліджень. Визначаються слабкі місця і невизначеності цієї стратегії. Проаналізовано реальний стан та перспективи впровадження цього проекту. In the article the modern is examined project of Strategy of national safety of Ukraine “Ukraine in the world that changes” worked out by the National institute of strategic. The weak locations and vaguenesses of this strategy are determined. An author analyses the real state and prospects of introduction of this project.