Многослойная предварительно напряженная полуплоскость при воздействии подвижной нагрузки - Глухов, Ю.П. (Доповіді НАН України, 2011)
У рамках лінеаризованої теорії пружності для тіл з початковими напруженнями розглянута постановка плоскої усталеної задачі про збурення багатошарового попередньо напруженого напівпростору поверхневим навантаженням, що рухається з постійною швидкістю. Як приклад розглянута двомірна задача для двошарового напівпростору. За допомогою методу інтегральних перетворень Фур'є отриманий в загальному вигляді фундаментальний розв'язок задачі при різних умовах контакту і швидкостях руху навантаження. Within the linearized theory of elasticity for bodies with initial stresses, a plane problem of the perturbation of the multilayered pre-stressed half-space by a surface load moving with a constant speed is posed. As an example, the two-dimensional problem for a two-layered semi-space is considered. With the help of the Fourier integral method, a fundamental solution to the problem is obtained in the general form under various conditions of contact and speeds of a load.