Вікові зміни метилування ДНК сім'ядольних листків Linum usitatissimum за умови УФ-В опромінення - Берестяна, А.М.; Гродзинський, Д.М.; Кріпка, Г.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджували вікові зміни метилування ДНК сім'ядольних листків Linum usitatissimum, що зазнали впливу УФ-В опромінення в діапазоні доз 4,23–12,69 кДж/м². Рівень метилування визначали за допомогою рестриктного аналізу. Ознак дозової залежності не виявлено, проте встановлені зміни спектра метилування в процесі старіння сім'ядольних листків Linum usitatissimum. The age-related changes of DNA methylation in cotyledonous leaves of Linum usitatissimum subjected to UV-B radiation in the interval 4.23–12.69 kJ/m² have been studied. The level of methylation is determined by the restriction analysis. Although the study showed no dose-dependence, some methylation spectrum changes in the process of aging of the Linum usitatissimum cotyledonous leaves occurred.