Наближення мультифрактальних процесів і полів абсолютно неперервними процесами - Ральченко, К.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Визначено абсолютно неперервні процеси, які збігаються до мультифрактального броунівського руху за ймовірністю в просторах типу Бєсова. Одержано результат про збіжність розв'язків стохастичних диференціальних рівнянь з такими процесами до розв'язку рівняння з мультифрактальним броунівським рухом. Аналогічні наближення побудовано для випадку двопараметричних процесів. We define absolute continuous stochastic processes that converge to a multifractal Brownian motion in Besov-type spaces. The convergence of solutions of stochastic differential equations with such processes to a solution of the equation with multifractal Brownian motion is proved. Similar approximations are constructed in the case of two-parameter processes.