До побудови узагальнених граничних умов конвективного теплообміну тіл із середовищем через тонкі неплоскі покриття - Шевчук, В.А. (Доповіді НАН України, 2011)
Запропоновано підхід до побудови узагальнених граничних умов конвективного теплообміну тіл із середовищем через тонкі неплоскі покриття, який грунтується на розвиненні функції температури за товщиною покриття у ряд Тейлора. Отримано розрахункові варіанти узагальнених граничних умов з різною точністю. Також виведено формули відновлення для розподілу температури за товщиною покриття через граничні значення температури та її похідної. An approach to constructing the generalized boundary conditions of convective heat exchange of bodies with the environment via thin nonplanar coatings, which is based on the use of the expansion of a temperature function in a Taylor series in the coating thickess has been suggested. Computational variants of generalized boundary conditions with different accuracies have been obtained. Restoration formulas for the temperature distribution over the coating thickness in terms of boundary values of the temperature and its derivative have also been derived.