Асимптотика детермінованих диференціально-різницевих рівнянь нейтрального типу - Малик, І.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Одержано критерій асимптотичної поведінки для детермінованих диференціально-різницевих рівнянь нейтрального типу. Даний метод грунтується на необхідних та достатніх умовах і не використовує додаткових конструкцій (наприклад, функціонал Ляпунова–Красовського). A criterion of the asymptotic behaviour for the determinate differential difference equations of the neutral type is obtained. This method is based on necessary and sufficient conditions and uses no additional constructions (e.g., the Lyapunov–Krasovsky functional).