Синтез тіоціанатів сульфоленового ряду - Пархоменко, П.І.; Мусієнко, О.А.; Курильчик, С.М.; Кріль, Л.М.; Пархоменко, В.І.; Євстігнєєва, О.М. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2001)
Взаємодією 3-метил-4-бром-2-тіолен-1,1-діоксиду, 3-хлор-4-бром-2-тіолен-1,1-діоксиду, 3-(бромомети-лен)-4-бром-2-тіолен-1,1-діоксиду, 3-метил- або 3-хлор-3,4-дибромтіолан-1,1-діоксидів з роданідом калію вперше одержано невідомі раніше сульфоленілтіоціанати: 3-метил-4-тіоціанато-2-тіолен-1,1-діоксид, 3-хлор-4-тіоціанато-2-тіолен-1,1-діоксид і 3-(тіоціанатометилен)-4-тіоціанато-2-тіолен-1,1-діоксид. Взаимодействием 3-метил-4-бром-2-тиолен-1,1-диоксида, 3-хлор-4-бром-2-тиолен-1,1-диоксида, 3-(бромометилен)-4-бром-2-тиолен-1,1-диоксида, 3-метил- или 3-хлор-3,4-дибромтиолан-1,1-диоксидов с роданидом калия впервые получены неизвестные ранее сульфоленилтиоцианаты: 3-метил-4-тиоцианато-2-тиолен-1,1-диоксид, 3-хлор-4-тиоцианато-2-тиолен-1,1-диоксид и 3-(тиоцианатометилен)-4-тиоцианато-2-тиолен-1,1-диоксид. Earlier unknown sulfolenilthiocyanates 3-methyl-4-thiocyanato-2-thiolen-1,1-dioxide, 3-chlor-4-thiocyanato-2-thiolen-1,1-dioxide, 3-(thiocyanatomethyleno)- 4-thiocyanato-2-thiolen-1,1-dioxide have been obtained by reaction of 3-methyl-4-brom-2-thiolen-1,1-dioxide, 3-chlor-4- brom-2-thiolen-1,1-dioxide, 3-( bromomethyleno)-4-brom-2-thiolen-1,1-dioxide, 3-methyl- or 3-chlor-3,4-dibrom-2-thiolen-1,1-dioxide with potassium rodanide.