Мотив протиставлення міста селу в українській літературі - Жила, Т.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті розглянуто мотив протиставлення міста селу в творах української літератури.
Дослідження присвячено аналізу опозиції образів міста і села в творчості письменників.
Простежено семантику лексем, їх стилістичне використання.
Ключові слова: протиставлення образів, стилістика та семантика лексем. В статье рассматривается мотив противопоставления образа города и села в украинской
литературе. В работе анализируется опозиция город – село в произведениях. Прослеживается
семантика лексем, их стилистика.
Ключевые слова: противопоставление образов, стилистика и семантика лексем. In the article reason of contrasting of city to the village is considered in works of Ukrainian
literature. Research is devoted to the analysis of opposition of appearances of city and village in
creation of writers. Semantics of lexemes is traced, them the stylistic use.
Keywords: contrasting of appearances, stilistika and semantics of lexemes.